Szeged.hu | Belföld | választás 2014 Szeged
2014. április 08. 09:35

Szeged baloldali maradt

A szegedi választók egy kormányváltó és egy Fidesz-KDNP-s képviselőt küldenek a 199 fős parlamentbe. A Csongrád megyei 1-es számú körzetet a baloldali jelölt, Szabó Sándor magabiztosan nyerte Bohács Zsolt előtt.

Este fél 12-kor vastaps fogadta Botka László polgármestert és Szeged új országgyűlési képviselőjét, Szabó Sándort az MSZP eredményváró sajtótájékoztatóján.

– A 2010-es tavaszi és őszi választásokhoz képest is nagyobb bizalmat kapott a baloldal Szegeden. Szimbolikusnak gondolom, hogy a polgármester kabinetfőnöke legyőzte a szegedi Fidesz frakcióvezetőjét. Azt mondják majd a jobboldalon, hogy Szeged maradt a baloldal utolsó bástyája. De nem így van: mi az elsők vagyunk. Szeged és Budapest megmaradt demokratikus városnak – mondta rövid sajtótájékoztatójának végén Botka László.

Szabó Sándor miután megköszönte családjának és barátainak az elmúlt hónapokban nyújtott támogatást, kiemelte, a szegedi szavazóknak is köszönet jár a támogatásért. Elmondta, eddig Szegedért és térségért dolgozott, a jövőben is Szegedért, valamint egy igazságosabb, demokratikusabb Magyarországért fog dolgozni a Parlamentben, és részt kíván venni a baloldal megújításában is.