Szegeden is segítünk

Magyarországon egyre nehezebb helyzetbe kerül a lakosság igen jelentős része. Ha nem kapnak segítséget, nekik kétszer olyan hideg a tél, mint másoknak. Az MSZP természetesen segít, ahol csak lehet, így Szegeden is.

Ősz eleje óta ismét adományok gyűlnek: elsősorban ruhák és gyerekjátékok, de természetesen minden, amire szükség lehet. Persze nem csupán gyűlnek, hanem el is jutnak a rászorulókhoz. Csak Kiskundorozsmán egy tonna ruhát osztottunk szét, itt az önkormányzat 350 családot juttatott tűzifához is, de a többi városrészben is segítünk. A következő ruhaosztások december 9-én 14 óra 30 perckor a Csillag téren, a SPAR előtt és december 10-én 10 órától a Kodály téri szökőkútnál lesznek. Sok esetben ez csak a túléléshez elég, ezért igyekszünk másképp is segíteni. Képviselőink több helyen szőregi rózsatöveket osztottak, hogy a szegediek szépíthessék környezetüket is.

Ne felejtsük el, egy közösség, egy város nem csak a fejlődése és a fejlesztések miatt élhető, hanem azért is, ha figyelünk egymásra – mondta Botka László polgármester, a hagyományos, Kiss-Rigó László megyéspüspökkel közös adventi gyertyagyújtás során. Az egyházi vezető pedig úgy vélekedett, hogy advent és karácsony idején még jobban vágyunk arra, hogy nagyobb legyen a szolidaritás, a megbocsátás, az összefogás. A szegedi önkormányzat külön is törekszik erre: idén 2000 adománnyal igyekszik javítani a legszegényebbek helyzetén.

(Fotó: Szeged.hu)