Szegénység elleni világnap - Mit tesz a magyar kormány?

A szegénység sajnos nem csak egyes fejlődő országok sajátossága, hisz az Európai Unióban is fokozatosan növekszik a szegénységben vagy kirekesztettségben élők aránya. Sajnos – a legújabb statisztikák alapján - Magyarország élharcos lett a szegénység növelésében! A magyar kormány szinte az összes szegénységi mutató szerint rosszabbul teljesít, melynek következménye, hogy hazánkban már több mint 4 millió ember él szegénységben és kirekesztettségben.

Habár a magyar kormány a szegénység ellen érdemi lépéseket eddig képtelen volt tenni és csak rontotta a magyar állampolgárok nagytöbbségének helyzetét, egy egyszerű kezdeményezést mégis csak tehetne: a szegénység és az éhezés megszűntetése érdekében csökkentse az élelmiszerek árát!

Annak ellenére, hogy a kormánytöbbség épp e hét elején szavazta le az MSZP áfa-csökkentési javaslatát, lehetősége van újragondolni ezt a döntését és végre tehet valamit az emberekért is.

Az Európai Unión belül Magyarországon a legmagasabb az élelmiszereket terhelő áfa. E terhek csökkentése nem csak a szegénység-, hanem az áfa-csalás ellen is hat; továbbá egyértelműen növeli a szociális biztonságot, valamint munkahelyeket őriz meg- és újakat is teremt!

Elvárom, hogy a kormány csökkentse az élelmiszereket sújtó terheket, hisz ahol sokan éheznek, ott sokan fáznak is; és ez egy ország sorsát, jövőjét döntheti el!

Szanyi Tibor