Belföld
2012. június 13. 11:54

Szegénység, nyomor, kilátástalanság: ezt hozta Orbán Viktor

Az MSZP Roma Tagozata szomorúan látja, hogy a társadalom zömét, köztük a romákat is soha nem látott nyomor sújtja. Akinek volt egy kis megtakarítása, az már elment az országból, aki itthon maradt, az meg azon gondolkodik, hogyan tudna elmenni, mert a bizonytalanságnál az újrakezdés is többel kecsegtet.

A nagyvárosi gettókban villany és gáz nélkül élnek mára százezrek, az önkormányzatok által levezényelt lelketlen kilakoltatások mindennaposak, mivel képtelenség fizetni a sokszor négy-ötszörösére emelt lakbéreket, ahogy ezt látjuk pl. Budapest VII., vagy VIII. kerületében.

Munkalehetőség, közszolgáltatás a roma ember számára alig létezik, ami a FIDESZ-KDNP szélsőjobboldallal való nacionalizmust, antiszemitizmust és rasszizmust erősítő összekacsintásának eredménye.

Egyes falvakban már a közkutak igénybevételét is korlátozták, ha van közmunka, akkor a heti fizetési rendszer csak a hétvégi éhenhalástól menti meg a családokat. Nem tudnak télre tartalékot képezni, a rendőrség egyes helyeken bebizonyítottan rasszista módon büntet. Rimócon odáig fajult, hogy a Helsinki Bizottság is elmarasztalta Magyarországot, ugyanis a bicikli felszerelésének hiánya miatt megbüntetettek 97,2 százalékban roma származásúakat, holott a lakosságnak csak a 30%- a roma származású, és a biciklik felszereltsége nem nemzetiség függvénye.

A Fidesz szétverte a szociális hálót. Először csökkentette, majd a „Szép” kártya és az Erzsébet- utalvány bevezetésével leértékelte az állami szociális juttatásokat, és most ezt a leértékelést a nyugdíjakra is ki kívánja terjeszteni.

Mindezek mellet földesúri Fideszes birtokok uralják a vidékeket, ahol közmunkások robotolnak, mint Pusztaottlakán. A kormány képviselői szemtelenül végighazudják Európát és a világot Brüsszeltől-San Franciscoig, hogy itthon minden rendben van, csak a cigányok, a szegények, a zsidók a nyugdíjasok , a munkások, a kis- és középvállalkozók és a fiatalok létfeltételei romlanak drámaian, rekesztődnek ki a nemzeti együttműködés csodálatos rendszeréből “saját lustaságuk miatt”. Balog Zoltán szavaival élve „elcigányosodnak”.

Ideje lenne minél előbb békésen változtatni ezen az őrült társadalompolitikán, amíg nem késő.

az MSZP Roma Tagozata