2012. május 24. 11:51

Szélsőjobbra csúszott Fidesz

Minden demokrata, minden jóérzésű ember megütközéssel figyeli, ahogy az Orbán-rezsim megpróbálja leépíteni a demokráciát, a szólásszabadságot, a jogállamiságot Magyarországon. Az egri "listázás" ügyében is csak elkenték a felelősséget, látszatmegoldás született, holott a művészek letiltásáról mára már levelek is nyilvánosságra kerültek. Ennek ellenére a Fidesz továbbra sem kért bocsánatot a "zs-listázott" művésztől, a politikai alapon letiltott színészektől.

A Fidesz szélsőjobbra csúszása már nem csak törvényekben, hanem nyíltan, szimbólumokban is megjelenik, hiszen Orbán Viktor országlása idején alakítják vissza az 1944-es állapotokra a Kossuth teret, s próbálják onnan
likvidálni még József Attilát is. Ezt nem csak az MSZP, de a tisztességes jobboldaliak is rossz szemmel nézik, tiltakoznak.

Fideszes politikusok védnökösködnek olyan jótékonysági bálon, amelynek célja, hogy a közel egymillió magyar ember értelmetlen haláláért felelős Horthy Miklósnak, egykori kormányzónak szobrot avassanak. Debrecenben Horthy emléktáblát avatnak, ahol az olvasható, hogy "hódolattal", s az emléktábla állítás ellen tiltakozó MSZP-s sajtótájékoztató megzavarására gyerekeket vezényelnek ki. Az oktatók teljesítményét mutatja, hogy egyetlen kivezényelt diák sem tudja megmondani, ki volt Horthy Miklós, nem hogy még a bűneivel tisztában lenne.

Hoffmann Rózsáék olyan Nemzeti Alaptantervet terjesztenek elő, amelyben a szélsőjobbal kokettáló Wass Albert, vagy a Szálasi Ferenc mellett az utolsó töltényig kitartó Nyírő József is szerepel, mint ajánlott, vagy kötelező irodalom. Nyírő újratemetése miatt azonban még újabb nemzetközi bonyodalmak is várhatók.

Az MSZP felszólítja a szélsőjobbra csúszott, ezzel a nácizmust "szalonképessé" tenni akaró Fideszt, hogy hagyjon fel ezzel a politikával! Ne állítsanak a nemzet elé kétes hírű, vagy hírhedt példaképeket! Ne a Horthy-korszak restaurálása, hanem egy európai, modern, de hagyományait tisztelő Magyarország megteremtése legyen a céljuk.

Az egri listázás ügyében pedig valódi tetteik megnevezésével, az elhangzott, leírt kijelentéseikre való hivatkozással vonják felelősségre az összes bűnöst és fejezzék be a mellébeszélést!

Török Zsolt,
szóvivő