mszp.hu | Belföld | Szijjártó Péter közlemény rokonok
2014. november 17. 09:08

Szijjártó Péter mutassa be kabinetfőnöke önéletrajzát!

Miközben az utóbbi hetekben a Külügyminisztérium ismét több száz magasan képzett diplomata és külügyi szakember elbocsátásától volt hangos, a sajtóban megjelent, hogy Szijjártó Péter kvázi kabinetfőnöke nem rendelkezik a munkaköre betöltéséhez szükséges felsőfokú végzettséggel.

A sajtó munkatársai szerették volna kideríteni, hogy Benkő Szilárd pontosan milyen képzettség birtokában látja el a külügyminiszteri kabinet irányítását. Ám a tárcától nem kaptak felvilágosítást, így továbbra is annyit tudunk Benkő Szilárdról, hogy civilben Szijjártó Péter futsalos csapattársa.

Mivel úgy gondolom, hogy egy másodosztályú futsalcsapat tagsági igazolványa a külügyi szakterületen egyelőre még nem ér fel egy felsőfokú diplomával, múlt pénteken levélben fordultam Szijjártó Péterhez. Ebben arra kértem, hogy közérdekű adatigénylés keretében küldje meg a miniszteri kabinet vezetőjének és munkatársainak szakmai önéletrajzának másolatát.

A levélben a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján tájékoztatást kértem Szijjártó Pétertől a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi munkatársairól is.

Mesterházy Attila,
a Külügyi bizottság tagja

A levél szövege:

Szijjártó Péter miniszter úr
részére
Külgazdasági és Külügyminisztérium
Budapest
Bem rkp. 47.

Tisztelt Miniszter Úr!

Alulírott Mesterházy Attila (1055 Budapest, Széchenyi rkp. 19.) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő:

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény alapján – közérdekből nyilvános adatkörben – kérem, szíveskedjék tájékoztatni a minisztérium miniszteri kabinetjében [a Külgazdasági és Külügyminisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2014. (VIII.1.) KKM utasítás] foglalkoztatottaknak a következő adatairól:

a) neve,
b) állampolgársága,
c) a kormányzati szolgálati jogviszony kezdete,
d) jelenlegi besorolása, besorolásának időpontja,
e) munkakörének megnevezése és a betöltés időtartama,
f) vezetői kinevezésének és megszűnésének időpontja,
g) illetménye.

Kérem továbbá, hogy a közérdekű adatok körében szíveskedjen megküldeni részemre a miniszteri kabinet (titkárság) vezetője és az e szervezeti egységben foglalkoztatottak szakmai önéletrajzának másolatát.

Az Infotv. 30. § (2) bekezdése szerint kérem, hogy a másolatokat és az egyéb igényelt adatokat elektronikus úton szíveskedjen részemre azattila.mesterhazy@parlament.hu e-mail címre megküldeni.

Az Infotv. 29. § (3) bekezdése szerint adatigénylésem során a szkennelés költségén kívüli
költségek megtéríttetésére nincs mód. Kérem, hogy előzetesen elektronikus úton tájékoztasson arról, amennyiben a kért iratmásolatok szkenneléséért költségtérítés megállapítására kerül sor.

Ebben az esetben kérem, hogy a tájékoztatásban mellékeljen dokumentumlistát, dokumentumonként tüntesse fel az oldalszámot és a szkennelés költségét.

Kérem, hogy abban az esetben, ha az igényelt adatoknak csak egy
részét tekinti megismerhetőnek, az Infotv. 30. § (1) bekezdése alapján azokat az adatigénylés részbeni megtagadásával – annak indokaival – együtt küldje meg számomra. Segítő együttműködését előre is köszönöm.

Budapest, 2014. november 14.

Üdvözlettel:
Mesterházy Attila