mszp.hu | Belföld | KDNP szingliadó
2016. január 15. 14:18

Szingliadó, abortusztilalom és népesedési megbízottak: állítsuk meg Orbánék újabb rákosista ötleteit!

Elég volt a KDNP rákosista ötleteiből! Az MSZP ezek ellen nem csak jogi úton fog fellépni, hanem társadalmi ellenállással is. A közfelháborodás világosan mutatja: a többség nem kér a nulla százalékos támogatottságú KDNP ötleteiből!

Az 1950-es évekből ismert „gyermektelenségi adó” mellett mostanra felmerült az abortusztilalom is, amit eddig csak a Rákosi-diktatúra Ratkó-korszakából ismertünk. Ha egyéves korig tilos lesz a gyerekeket bölcsődébe adni, azzal azt üzenik: az állampárt jobban ért a gyermekneveléshez, mint maguk az emberek. Az állampolgárok magánéletében turkáló „népesedési megbízottak” ötlete pedig végképp bebizonyította, hogy a KDNP nem a mai valóságban él.

Ideje lenne, hogy a kormány is egyértelműen nyilatkozzon: a KDNP őrült ötletei sosem valósulhatnak meg! Ha Orbánék nem válaszolnak, az mindenki számára egyértelmű jelzés: ugyanazt akarják eljátszani, mint a vasárnapi zárva tartásnál. Azt is a KDNP találta ki, azt az ötletet is elvetették, majd mégis bevezették az emberek akarata ellenére.

Az MSZP szövetséget ajánl az embereknek, hogy megakadályozzuk ezeket a rákosista ötleteket. A KDNP tűnjön el az emberek magánéletéből!

Gurmai Zita,
az MSZP és az ESZP Nőszervezetének elnöke