Belföld
2012. december 13. 16:27

Szolidárisabb Budapestet akarunk!

Ma Magyarországon egyre több embertársunk számára jelentenek a mindennapok nélkülözést, az anyagi ellehetetlenüléstől való aggódást, vagy a végleges lecsúszástól való félelmet. Olyan országban élünk, ahol négymillió ember él a létminimum alatt, ebből másfél millióan mélyszegénységben

Az orbáni Fidesz-Magyarország a szegények országává vált, ahol a rászorulóktól elvesznek, s azt a gazdagoknak adják.  Pedig a Fidesz azt ígérte, hogy kormánya az emberek kormánya lesz.

Most azt kérdezzük, hol van az a szociális gondoskodás, amit ígértek? Mit tesznek a kormánypárti önkormányzatok, hogyan nevezheti Tarlós István sikernek azt, ami Budapesten is történik? Miközben a Fidesz főpolgármestere szociális eredményekről beszél, idén már ismét harmincan vesztették életüket az országban fűtetlen otthonokban, vagy az utcán. Ezek az emberek is a mi embertársaink.

Az MSZP a napokban több helyen oszt ételt a rászorulóknak. Az akció decemberben Budapest hat pontján zajlik, melyet januárban is folytatunk: a Jókai utcai MSZP-székházban, a IV., a IX., a XV., a XVII. és a XXI. kerületben. Tudjuk ez csak csepp a tengerben, sokkal inkább figyelemfelhívás, de vannak, akiknek egy kis segítség is sokat jelenthet.

Ezért arra kérjük a budapestieket, hogy szánjanak egy kis figyelmet a velünk élő elesettekre, szegénysorban élőkre, és ha tehetik, támogassák őket.

Lendvai Anna,
a Fővárosi Közgyűlés tagja