2012. április 28. 12:21

Szolidaritás a sajtómunkásokkal

Szolidaritásunkról biztosítjuk a Magyar Távirati Iroda dolgozóit, akik tiszteletreméltó szakmai és emberi bátorságról téve tanúbizonyságot, nyílt levélben fordultak Szalai Annamáriához, a közszolgálati hírügynökség önállóságának visszaállítását követelve.

Teljes mértékben osztjuk a nyílt levélben megfogalmazott megállapításokat, miszerint a közmédiumok összevonása nem vezetett a korábban deklarált és várt eredményekre, valamint a hírügynökségi tevékenység és munka számos olyan sajátossággal bír, amely nem teszi lehetővé annak egységes kezelését a rádiózással és a televíziózással.

Totális zűrzavar uralkodik a közmédiában, amelyet az Orbán-rezsim kritikátlan, pártos és szervilis kiszolgálására kényszerítenek, a sajtószabadságot súlyosan veszélyeztető, egyetemes jogelveket és emberi alapjogokat lábbal tipró médiatörvény alapján.

Ismét egyértelmű megerősítést nyert, hogy ez a több sebből vérző, többek között az Európai Unió, az Európa Tanács, és az ENSZ emberi jogi tanácsa, valamint számos szakmai szervezet által ízekre szedett, és folyamatosan bírált törvény teljességgel alkalmatlan a hazai média szabályozására és a pártatlan tájékoztatás biztosítására.

MSZP Sajtótagozata