Belföld
2012. december 11. 06:50

Szolidaritás az eltávolítottakkal

Miközben a második Orbán-kormány hivatalba lépése óta már a harmadik leépítési hullám önti el a közmédiát, a köztelevíziós szakszervezeti vezetők és a velük szolidaritást vállalók pedig már több mint egy éve tüntetnek a közmédiumi hírhamisítások ellen, a Fidesz minden idők legnagyobb költségvetési keretét készül megszavazni a szócsöveként kezelt intézményeknek és vezetőiknek.

Nyilvánvaló, hogy az MTVA, az NMHH és a Médiatanács nem közhatósági, hanem politikai megrendelésre dolgozó szervezetek. Egy hete pedig az is egyértelmű, hogy jövőre minden eddiginél több közpénzből szolgálhatják a Fidesz hatalmi céljait.

A Fidesznek jövőre 112 milliárd forintot ér meg a Klubrádió ellehetetlenítése, az ellenzék elnémítása, vagy épp az esti híradó esti mesével való helyettesítése. Ez az összeg nem csak az elmúlt évek szemetének bővített újratermelésére lesz elegendő, hanem a közmédiától alaptalanul elbocsátott szakemberek helyére besorozandó pártkatonák zsoldjának kifizetésére is.

Az MSZP sem a Szalai Annamária vezette médiamindenhatóság 35 milliárd forintos, sem a médiatanács több mint 4,5 milliárd költségvetési keretét nem szavazta meg, és az MTVA közel 80 milliárd forintos büdzséjére is nemet mondott.

Az MSZP továbbra is szolidaritásáról biztosítja a közmédiumi hírhamisítások ellen demonstrálókat, valamint az MTVA kötelékéből szakmai, erkölcsi és pénzügyi indok nélkül eltávolított magasan képzett médiamunkások százait.

Török Zsolt
szóvivő