’Szövetségben a kormányváltásért’

A demokratikus ellenzéki összefogás képviselői közösen tartottak sajtótájékoztatót pénteken Nyíregyházán. A múlt szombati országos eseményeket követően helyben is bemutatták az összefogást a Nyíregyháza 1. sz. választókerület szintjén.

Jeszenszki András, országgyűlési képviselőjelölt, Lövei Csabával, az Együtt regionális koordinátorával, Hunyadi Jánossal, a DK választókerületi elnökével és Nánási Péterrel, a PM megyei csoportvezetőjével közösen állt a megyei sajtó nyilvánossága elé.

A képviselőjelölt kiemelte, megtörtént az a fajta összefogás, aminek egyértelmű célja, hogy változást, kormányváltást érjen el.

A Fidesz kormány nem a nemzet javát, hanem a nemzet javait akarja, - mondta - ezért a demokratikus ellenzék szövetsége az orbáni uralomnak kíván véget vetni. Elvették a dolgozók jövőjét, így kivándorlás és munkanélküliség jellemző az országra. Elvették a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat és a fiatalok jövőjét is a felsőoktatásban véghezvitt drasztikus keretszám csökkentésekkel, és a megnövelt tandíjjal. Elvették az egészségügyi ellátások lehetőségét és tönkretették azt. Mutyi - mutyi hátán, - jegyezte meg a képviselőjelölt a Fidesz áldásos tevékenységét jellemezve.

A jelenlévő pártok képviselői együttes támogatásukról tettek tanúbizonyságot Jeszenszki András jelölt személyét illetően, hisz egy közös célért dolgoznak, a kormányváltásért. „Azért a korszakváltásért dolgoznak, amihez egyetlen út vezet, a pártszövetség útján véghezvitt kormányváltás.” - hangsúlyozta Lövei Csaba is, az Együtt 2014 helyi képviseletében. Hunyadi János megjegyezte, már a DK megalakulásakor is az volt a kiinduló gondolat, hogy csak együttesen lehet legyőzni az Orbán–kormányt, ezért helyben is üdvözölte az összefogás létrejöttét. Nánási Péter a szövetség nyilatkozatához hozzátette, „maximálisan támogatjuk, és lehetőségeinkhez mérten kivesszük a részünket a kampánymunkából, hogy a kormányváltás érdekében a legsikeresebb a szövetség legyen”.

Zárszóként Jeszenszki András elmondta, az ellenzéki összefogás készen áll, a többség kormányváltást akar, az új kormánnyal az egész ország nyerni fog! A választás tétje nagy, nem más mint, hogy marad-e az orbáni rendszer, vagy egy igazságos, biztonságos és szabad jövő felé halad tovább Magyarország.