Támogatás nélküli gazdák, káosz az agrárigazgatásban

Több ezer hoppon maradt termelő követeli, hogy az MVH ne várja meg a június 30-i végső határidőt és haladéktalanul fizesse ki részükre a 2013-as területalapú támogatásokat.

Példátlan, hogy néhány nappal a tárgyévi támogatás igénylések határideje előtt termelők ezrei nem kapták még meg az előző évit.

Felszólítjuk Fazekas Sándort, intézkedjen, hogy minden károsult termelő esetén haladéktalanul zárják le az eljárásokat, kezdjék meg a támogatások folyósítását!

Vizsgálják ki, miért indítottak termelők, családi gazdaságok tömegei ellen eleve vesztes pereket, ki és miből finanszírozta a külsős ügyvédek tucatjait! Várjuk a választ arra is, hogy napokkal a földforgalmi törvény hatálybalépés után nem képes a földhivatalok többsége még a bejelentkezett földműveseket sem regisztrálni?

A földtörvényről kiderült, hogy földtulajdonos- és termelőellenes, ebben a formájában végrehajthatatlan.

Látva a törvény körüli óriási felháborodást, minden szereplőnek érdeke, hogy a elvégezze a szükséges törvénymódosításokat. Az MSZP segítő szándéka jegyében ezeket előkészíti.

A végrehajtó hatalomnak kötelessége az igazgatási rendszerben kialakult működésképtelenség haladéktalan megszüntetése. A hatalmi gőg helyett hallgassanak azokra a köztisztviselőkre, akik évtizedes tapasztalataikkal jó irányba tudják módosítani a jelenlegi kaotikus folyamatokat!

Harangozó Gábor,
Mezőgazdasági bizottság alelnöke