mszp.hu | Belföld | 3-as metró főváros közlemény
2016. július 15. 13:59

Tarlós először ismerte be, hogy az EU nem finanszírozza teljesen a metrófelújítást

Zavaros magyarázkodásba torkollott Tarlós István pénteki sajtótájékoztatója, amit az is mutat, hogy a főpolgármester egyebek mellett kamatmentes támogatásról is beszélt, ilyen állat márpedig nincs.
Tarlós István számára abszolút elfogadható, hogy a főváros 40-50 milliárd forintnyi hitelt vegyen fel a 3-as metró infrastruktúrájának felújítására, amely hozzáadódik a szerelvények felújításához szükséges, már felvett 60 milliárd forintos hitelállományhoz. Így Budapestnek egy új, mintegy 100-110 milliárd forintos adósságállománya alakul ki.

Ez annak fényében különösen súlyos, hogy Budapest Tarlós István főpolgármestersége idején vált hitelképtelenné – ez az elmúlt öt év legfájóbb ténye.

Tarlós István számára a főváros eladósodása úgy is gond nélkül elfogadható, hogy a budapestiek bő egy hét alatt fizetnek be annyi pénzt a központi költségvetésbe, amennyi a 3-as metró infrastruktúrájának felújításához elegendő. A főpolgármester azonban még kísérletet sem tett arra, hogy a kormánytól ezt a pénzt a metrófelújításra visszakérje.

Tarlós István nagyon megértő a fideszes kormánnyal és nagyon puhány, amikor a budapestiek érdekeit kellene képviselnie. Ha a főpolgármester fizetését teljesítménybérben számolnák, még zsíros kenyérre sem nagyon futná.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében