Tarlós István önfeladása

A Budapesttől ellopott pénzből jótékonykodik Orbán Viktor.

Tarlós István két és fél évvel ezelőtt választott: Budapest és a budapestiek érdekeinek képviselete helyett a Fidesz és Orbán Viktor akaratának végrehajtója lett. A fideszes kormány bűnsegédje lett Budapest kifosztásában, a város vagyonának elrablásában, a fejlesztések leállításában, a város bevételeinek és a fővárosiak életszínvonalának drasztikus csökkentésében, a város működésének veszélyeztetésében.

Ezen a héten Tarlós még ennél is mélyebbre süllyedhet. Pénteken, a városházán fogadja a miniszterelnököt, hogy aláírják a budapesti adósság egy részének kormányzati átvállalásáról szóló szerződést.

Kíváncsian várjuk, Orbán Viktor vagy Tarlós István megemlíti-e, hogy a kormány által most átvállalt adósság csak töredéke annak az összegnek, amit az elmúlt években ugyanez a kormány elvett a budapestiektől?

Elmondja-e Tarlós István, hogy a város pénzéből lehetővé vált adósságátvállalás feltétele a fővárosi önállóság teljes felszámolása, Budapest fejlődésének teljes leállítása?

Sötét középkort idéző eljárás, hogy miután a hatalom birtokosai kifosztottak és feldúltak egy szabad várost, majd kegyúri alamizsnaként visszaadtak a zsákmányból egy részt a romok eltakarítására.

Ráadásul a Fidesz által használt érvelés az eladósodásról teljesen hamis. A város korábbi hitelei a fejlődést és a fejlesztések megalapozását szolgálták, és lehetővé tették a jelentős uniós támogatások elérését. Szemben más fideszes vezetésű önkormányzatokkal az V. kerülettől Hódmezővásárhelyig, Budapesten a jövőt szolgáló fenntartható gazdálkodás zajlott, amit 2010 előtt mások mellett a Moody's hitelminősítő rendszeresen elismert.

Az Orbán-Tarlós-korszakban viszont Budapest és Magyarország bóvli-kategóriába került, ami egyre inkább ellehetetleníti városunk gazdálkodását, jövőjét.

A kormány mostani beavatkozásával Budapest a Fidesz időszakára elveszti önállóságát és a kormány közvetlen irányítása alá kerül. A főváros új ura immáron a miniszterelnök, a főpolgármester pedig csak egy kellék Orbán országlásában. A Fidesz-kormány hátralévő kormányzása alatt csak akkor lesz
bármilyen fejlődés a fővárosban, ha Orbán Viktor kegyeskedik még némi alamizsnát adni abból a pénzből, amit a budapestiektől korábban elvett. Tarlós István azzal, hogy részt vesz a pénteki színjátékban, egyértelművé teszi: vállalja a kormányzati helytartó szerepét!

Amíg fideszes kormánya van az országnak, és még ha névlegesen is, Tarlós István a főpolgármester, addig Budapest még a működéséhez elegendő forrással sem rendelkezik majd.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz-kormány alávetett területként kezeli Budapestet, elveszi a fővárosiak pénzét, és megfosztja őket a jobb élet lehetőségétől. Ennek a hatalmi rendszernek 2014-ben, Orbán és Tarlós leváltásával véget fogunk vetni, hogy Budapest ismét szabad, büszke, élő és
élhető város legyen.

az MSZP fővárosi frakciója