Belföld, Gazdaság
2012. december 07. 11:40

Tarlós úr! A levegőért ne fizessünk?

Két év alatt az Orbán-Tarlós páros valóban páratlan teljesítményt hajtott végre, csak sajnos nem a felelős városvezetés, hanem az adóbehajtás terén.

Két év, 38 új, vagy jelentősen megnövelt adó. Az Orbán Viktor és Tarlós István által 2010 óta bemutatott városvezetés következményeként a fővárosiaknak fekete lesz az idei karácsony, akár esni fog a hó, akár nem. Mellesleg: ha esni fog, - amint az elmúlt éjszaka megmutatta - még azért is imádkozhatunk, hogy legyen, aki eltakarítja a havat az utakról.

Az Orbán-Tarlós páros módszeresen robbantja le az éves magyar GDP negyven százalékát megtermelő, naponta tizennyolc milliárd forint adót fizető Budapestet: miközben a közszolgáltatásokra jutó források folyamatosan csökkennek, a fővárosi lakosságra jutó terhek folyamatosan nőnek.

A főváros életében korábban elképzelhetetlen módon intézmények szűnnek meg, a közszolgáltatások pedig annak ellenére drágulnak, hogy az általános színvonaluk romlik. Januártól jóval többet fizethetünk a BKV-n, a parkolásért, de fizethetünk a föld alatt és a levegőben futó közművezetékek után is.

Ezért várjuk Tarlós István úr válaszát: magát a levegőt is meg kívánja-e adóztatni, vagy több mint két év Orbán-képviselet után elkezdi végre a budapestiek érdekét képviselni?

az MSZP fővárosi frakciója