mszp.hu | Belföld | trolitender Tarlós BKK
2014. június 26. 18:24

Tarlós vállalkozója hatástanulmány nélkül fúrta keresztbe a Kisföldalattit

Lázár János átvitt értelemben, a BKK kivitelezője viszont szó szerint fúrja a jobb sorsra érdemes Kisföldalattit. Noha a földalatti meghosszabbításának gondolata évek óta napirenden van, a mai hírek szerint hosszabbítás helyett inkább keresztbe fúrták a vonalat. Az is elképzelhető, hogy a BKK az 1-es metró és az 1-es villamos összekötésén dolgozik, csak eddig nem tudtunk róla.

Komolyra fordítva: a helyzet korántsem ilyen vicces. Körülbelül egy hétig pótlóbuszok szállítják az utasokat az Oktogon és a Mexikói út között, az 1-es villamos felújításának kivitelezője ugyanis átfúrta a Millenniumi Földalatti födémjét. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt komolyabb baleset és nem sérült meg senki.

Noha győzelmi jelentéseiben a BKK csak kisebb hibákról számol be, az 1-es villamos felújítását egyre több botrány övezi. Mindez ugyanúgy a BKK vezetésének hozzá nem értését és a városvezetés nemtörődömségét bizonyítja, mint a sírból visszahozott villamostender, a Széll Kálmán tér elveszni látszó felújítása vagy a már biztosan elbukott 3,4 milliárd forintos trolitender.

A nagy mellénnyel beharangozott vizsgálatok ellenére a budapestieket milliárdokkal megkárosító dilettantizmusnak máig nincs gazdája. Sem Tarlós István leköszönő főpolgármester, sem Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató nem vonta le a megfelelő következtetéseket. Helyettük a budapestiek vonják majd le a következtetéseket az őszi önkormányzati választásokon.

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető