mszp.hu | Belföld | közlemény Matolcsy-akták MNB
2016. június 29. 14:24

Távozzanak az MNB alapítványaiból a közpénzeket törvénytelenül pazarló kurátorok!

Le kell mondania a Magyar Nemzeti Bank alapítványaiba kinevezett összes kuratóriumi tagnak, valamint a felügyelő bizottságok elnökeinek és tagjainak, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság is kimondta, hogy az alapítványok a közbeszerzési eljárást mellőzve, törvénytelenül tömték a közpénzeket a fideszes haverok, illetve Matolcsy György rokonságának zsebébe.
A Közbeszerzési Döntőbizottság ma megállapította, hogy az MNB alapítványai törvénytelenül költötték a magyar adófizetők pénzét és szabálytalanul juttattak 21 milliárd forint rájuk bízott közpénzt Fideszhez közeli cégeknek.

Kiderült a mai döntéssel az is, hogy hazudtak az alapítványok képviselői, hazudtak a felügyelő bizottságai és hazudott az MNB elnöke is, amikor azt állították, hogy az alapítványok a törvények betartásával, szabályosan működnek.

Az MSZP egyetért a Közbeszerzési Döntőbizottság megállapításaival, de felháborítónak tartja, hogy ekkora összeg törvénytelen eltapsolását alapítványonként mindössze 200 ezer forinttal „büntessék”. Ez nevetséges és aránytalan látszatbírság! Ezt az ócska fideszes színjátékot sürgősen be kell fejezni!

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes