www.mesterhazyattila.hu | Belföld | bor szőlő szüret
2013. október 04. 08:58

Tele lett a puttonya Mesterházynak

Nem volt ez másképp idén sem. Amikor eljött az ideje, hogy az érett fürtök megváljanak a tőkétől, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke feleségével, Szilviával és csemetéivel ismét a család régi szőleje felé vette az irányt. A kis birtok neve dacára a Veszprém megyei Zalahalápon, Tapolca mellett van, és már a politikus ükszülei is gazdálkodtak rajta. Bár ő már nem itt született, gyerekként rengeteg időt töltött a szőlőben, s itt tanulta meg édesapjától a termesztés, a szüret, a borkészítés csínját-bínját.

– Idén a szüleimmel és a gyermekeimmel együtt három generáció szedte a kékfrankost, amiből a családnak készül a bor a hideg téli estékre – mesélte a Blikknek Mesterházy, aki puttonnyal a hátán először Katát vitte ki a szőlőbe, azután sorra hordta a présbe a gyönyörű fürtöket. Nem kis büszkeséggel mesélte, hogy már Kata és Attika is ugyanúgy kiveszi a részét a munkából, mint bármelyik felnőtt.