mszp.hu | sajtószabadság
2014. október 09. 16:50

Tiltakozunk a média újabb centralizálása ellen

Péntektől egy újabb „mega” intézmény vegzálja a magyar médiát. Megkezdi működését a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, hogy még tovább központosítsa a kormányzati kommunikációt, hogy még erősebben basáskodjon a függetlenségüket féltő médiumokon, hogy még több pénzt öljön a gátlástalan kormányzati propagandába, és hogy a mi adóforintjainkból még többet herdáljanak el hazug hatalmi mániájukra.

Irdatlan mennyiségű pénzt nyelt el az elmúlt négy évben a kormány nemzeti szócsöve, az állami hírügynökség és médiahatóság, de ez sem volt elég. Az új hivatal olyan lesz, mint a szocializmus Tájékoztatási Hivatala, és az új szervezetet a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János tartja majd egy kézben. Nehogy homokszem kerüljön a hirdetési piac gépezetébe, és nehogy rossz helyre, netán egy, a kormányt bíráló médiacég kapjon a pénzből.

Ahogy rátették a kezüket a civil pénzekre, úgy akarják hatalmuk megszilárdítása érdekében elfojtani a már most is lélegeztetőgépen élő kormánykritikus médiát. Az intézmény felállítása a kétharmaddal való visszaélés újabb, minősített esete, ami nem maradhat következmények nélkül.

Tiltakozunk a sajtó- és szólásszabadság érdekében!

MSZP Sajtótagozat