mszp.hu | Belföld | közlemény szekszárd
2014. november 28. 09:33

Tiszta közéletet

Az MSZP szekszárdi szervezete sajnálatát fejezi ki, hogy a megalakult új önkormányzatban az új polgármester nem szakít az eldje „örökségével”. Megfelel önkormányzati munkát, fejldést ígért a szekszárdiaknak, ám továbbra is a mutyi, a nyilvánosság mellzése, az elző ciklus zűrös ügyeinek a takargatása jellemzi a Fidesz többség testületi „munkáját”.

A tiszta közélet igénye még nyomokban sem lelhet fel bennük. A bizottsági helyeket úgy osztották szét maguk között, hogy az ellenzéki képviselőknek esélyük sem legyen a kontrollra, az elmúlt időszak önkormányzati munkájának feltérképezésére.

Az MSZP követeli, hogy a tiszta közélet érdekében legyen visszaállítva a képviseltestületi ülések nyilvános tv közvetítése. Felszólítja Ács Rezső polgármestert, hogy a polgármesteri tisztséghez méltatlan agresszív, modortalan viselkedéséből vegyen vissza, mutassa meg, hogy tényleg méltó a tisztségre, tényleg a város érdekeit tartja szem előtt.

Ne a múlt takargatása legyen a legfőbb célja, hanem a város élhetővé tétele. Úgy gondoljuk, akik a bizalmukkal megajándékozták a választáson elvárhatják, hogy a gerinces tartás jellemezze fizikai valóját, így a város polgárai jogosan várják el, hogy ne baráti kifizetőhelynek tekintse a tisztségeket, bizottsági tagságokat, önkormányzati cégeket. A gerincesség, tisztesség legyen a jellemzje további munkájának.

2014. november 28.

Kurtyán Ferenc