mszp.hu | Belföld | tisztújítás 2014 Szekszárd
2014. június 19. 15:24

Tisztújítás az MSZP szekszárdi szervezetében

Tegnap, 2014. június 18-án került sor Szekszárdon az MSZP városi szervezetének tisztújító taggyűlésére, amely lényeges változást hozott a vezetésben. A városi elnöki tisztségre két jelölt nyújtott be pályázatot: a korábbi elnök Ilosfai Gábor és Kurtyán Ferenc.

A választást nagyon szoros versenyben Kurtyán Ferenc nyerte meg. Kurtyán programjában egy segítő, harcosabb, progresszív szervezet vízióját jeleníti meg, amit  a pályázat címe is jelez: „Erő, alázat, szeretet. Mindent a választókért!” Összefoglalóan az új elnök ars poeticája a pályázat záró gondolatával jól jellemezhető:

„Nekem az jelenti a kihívást, hogy a pártunkat a választók szemében működő képessé, szerethetővé, hitelessé, a politikai ellenfeleink szemében pedig kérlelhetetlenné és megkérdőjelezhetetlenül baloldalivá tegyem.”

Az új elnökségben Ilosfai Gábor a szervezet alelnökeként folytatja a munkát, az elnökség tagjai és a küldöttek közé zömében új emberek kerültek, az idősebb tapasztalt tagok mellett, sok fiatal. A teljes tagság és az új vezetés egységes akarata, olyan polgármester és jelöltek állítása, amely képes lesz új korszakot nyitni Szekszárd életében, ezért hivatalosan is megkezdjük a tárgyalásokat minden demokratikus párttal, civil szervezettel.

A taggyűlés személyi javaslatot tett a megyei elnök, az országos elnök és az országos alelnök személyére vonatkozóan is.

Megyei elnöknek a tagok Dr. Harangozó Tamást javasolták, országos elnöknek Tóbiás Józsefet és alelnöknek Dr. Harangozó Tamást.