mszp.hu | Belföld, Külföld | Jobbik közlemény
2016. január 18. 15:19

Titkos orosz pénzek: a Jobbik gazdálkodása évek óta gyanús

Miután az Egyesült Államok titkosszolgálata a Jobbik körüli gyanús orosz pénzmozgásokat vizsgálja, eljött az ideje, hogy kiderüljön, mit kapott a Jobbik Oroszországtól azért, hogy gyengítse az Európai Uniót és ezzel együtt a NATO-t.
Eljött az idő, hogy mindenki tisztán lássa, miért égették el, illetve dobták ki a Parlament ablakán a Jobbik képviselői az uniós zászlót. Derüljön ki, kapott-e kémfeladatokat, ha igen, milyeneket a Jobbik uniós képviselőjeként Kovács „KGBéla” Béla! Továbbá mi az oka annak, hogy Vona Gábor beszédei kísértetiesen hasonlítanak a Kreml közleményeire?

Értjük, hogy a gyanúba keveredett Jobbik most a vizsgálat látszólagos támogatásával igyekszik tisztának tűnni. Ezek azonban csak szavak. A tény az, hogy a Jobbik gazdálkodásában éveken át több szabálytalanságot is talált az Állami Számvevőszék. A Jobbikról ma már politikai szövetségese, a Fidesz is azt állítja, hogy egy „kitartott párt” amely mögött „bűnözők állnak”.

Ezért felszólítjuk Vona Gábort és pártját, hogy tételesen számoljanak el azokkal a kiadásaikkal, amelyek mögött most nem látszik semmilyen legálisan igazolható forrás!

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes