Tizenkilencre húz lapot a kormány

A devizahitel felvételére készülő Orbán-kormány tizenkilencre húz lapot ahelyett, hogy beismerné gazdaságpolitikájának totális kudarcát és jó megállapodásra törekedne a nemzetközi szervezetekkel.

Devizakötvény kibocsátását tervezi a kormány. E lépés amellett, hogy brutálisan kockázatos, az elképesztő kormányzati képzavarra is rámutat. A hiteltárgyalások jegelésével, a hazai és nemzetközi közvélemény egy éve tartó hitegetésével a kormány már eddig is több mint 100 milliárd forintos kárt okozott az embereknek és gazdaságnak. A rettentően rizikós devizahitel-felvétel pedig nyílt beismerése annak, hogy eszük ágában sincs Magyarországot kedvezőbb feltételekkel finanszírozni.

Az Orbán-Matolcsy párosnak Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős miniszterrel kiegészülve mára azt is sikerült elérnie, hogy nincs olyan hazai és nemzetközi elemzőintézet, amely bizalmat szavazna nekik: immár az orbáni ki- és beszámíthatatlanságot eddig igen optimistán fogadó OECD szerint is recesszióba süllyedt a gazdaságunk, és jövőre is elmarad a növekedés, következésképp a munkahelyteremtés is.

Ennek ellenére Orbán szerint együtt emelkedünk majd Albániával, Matolcsy német beruházási hullámról álmodik, Varga pedig az eredménytelenséget is eredménynek akarja eladni. Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy szedjék végre össze magukat!  Fejezzék be hitegetést, nézzenek szembe a gazdasági- és társadalmi valósággal, és készüljenek egy konstruktív ellenzéki szerepre.