Több biztonságot a magyaroknak!

A magyar embereknek több biztonságra, több szakértelemre és több parlamenti kontrollra van szükségük.

Az alaptörvény módosításának most napvilágot látott koncepciójából kiderül, hogy a kormány ezúttal sem kormányoz, hanem látszatintézkedésekkel ködösít. Csupán azt tartja fontosnak, hogy többletjogosítványai legyenek egy esetleges terrorveszélyhelyzetben, ugyanakkor azzal nem foglalkozik, hogy valódi intézkedésekkel kellene az emberek biztonságát növelni.

Az MSZP az emberek biztonságát növelő intézkedéseket mindig támogatni fogja, de azt nem hagyja, hogy Orbán Viktor a terrorellenes intézkedések mögé bújva visszaélhessen a hatalmával. Világosan látszik, hogy a kormány ezúttal is csak a saját politikai érdekeire figyel, mi viszont azt mondjuk, az a legfontosabb, hogy a magyarok biztonságban legyenek.

Mivel a mostani előterjesztésből hiányzik a szakértelem és hiányzik az emberekért érzett felelősség, ezért az MSZP a terrorveszélyhelyzet szabályozásával kapcsolatban saját javaslatot terjeszt a parlament elé.

Tóbiás József
elnök-frakcióvezető