mszp.hu | Belföld | meggy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2014. július 18. 09:29

Több ezer mázsa meggy maradt a fán

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei központjának irodája előtt tartotta csütörtökön sajtótájékoztatóját az agrártermelők érdekét képviselve Halmi József, megyei alelnök.

A Nyíregyházi Tények újságból idézve az alelnök elmondta, a Regionális Fejlesztési Holding korábbi vezérigazgatója, Kovács Ferenc, ma Nyíregyháza polgármestere, néhány éve még szívén viselte a Szabolcs megyei termelők sorsát.

Gyerekkorából jól emlékezett, hogy mit jelent nyáron a családoknak egy kis plusz pénz a szilva, alma, meggy felvásárlása kapcsán. A Fidesz-kormány és képviselői ma nem tettek semmit a meggy piacra jutásáért, a felvásárlási árak javításáért, és kezdődik a gabona felvásárlása… - hangsúlyozta Halmi József.

Elmondta, Rácz Imre, az Agrárkamara elnöke 2010 előtt mindent megtett a gazdák érdekében, ma pedig már kiszolgálója a Fidesz rezsimnek, ezért nem érdeke, hogy kiálljon a termelőkért.

Felháborító, hogy olyan Agrárkamara elnök van, akinek nem érdeke, hogy a kormányzópárt agrárpolitikájával szembe menjen, hiszen maga is Fidesz tag – mondta.  Ezért fenntartom, amit a megyei közgyűlésen is elmondtam, - folytatta – mondjon le az agrárkamarai elnökségről, ha nem tud semmit tenni a gazdák érdekében!

A kamarai tagok – köztük én is - elvárják, hogy az Agrárkamara, tagdíjuk fejébe, képviselje az érdekeiket. A meggy ügyében kudarcot vallottak, kíváncsi vagyok, mit tesznek gabona és alma ügyben, ami ezután következik. A Fideszes képviselők mára elfelejtették a gazdák érdekeit is képviselni – hangsúlyozta.

Tény az, hogy Rácz Imre, az Agrárkamara elnöke, és a MAGOSZ elnöke. A valóság pedig az, hogy a Fidesz tagja, ezért nem tudja képviselni a tagokat. Tény az, hogy a Fidesz 2010 előtt még szívén viselte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberek sorsát, ma pedig nem érdekli őket, mi történik a termelőkkel – jelentette ki Halmi József, megyei alelnök.