Több milliárd EU-forrást veszíthet a XVIII. kerület

Ha kerületi vezetésen múlik, biztos, hogy egy fillér fejlesztési támogatást sem kaphat az Európai Uniótól Pestszentlőrinc-Pestszentimre a 2020-ig terjedő finanszírozási időszakban - derült ki a helyi önkormányzat képviselőtestületének múlt heti csütörtöki ülésén, amelyen döntés született Budapest Területfejlesztési Koncepciójáról. A település fideszes vezetése  semmilyen javaslatot nem tett a kerület fejlesztésére vonatkozóan, így milliárdos pályázati összegektől eshet el a főváros egyik legnagyobb kerülete.

A koncepció részletesen mutatja be a főváros 2014 és 2020 közötti fejlesztési prioritásait, ám a XVIII. kerület vezetése nem tartotta eléggé fontosnak, hogy javaslatokat tegyen Pestszentlőrincre és Pestszentimre fejlesztésére vonatkozóan. A feledékenység eredményeként több milliárd forinttól eshet el a kerület a következő ciklusban, mivel könnyen elképzelhető, hogy egyetlen EU forrást igénylő fejlesztés sem valósulhat meg ebben a városrészben.

A helyzet különösen annak fényében felháborító, hogy a kerület első embere egyben fővárosi képviselő is – jelentős javadalmazásért cserébe. A négy év halogatást követően most nemrégiben megkezdett csatornázást leszámítva gyakorlatilag egyetlen érdemi fejlesztést sem hajtott végre a jelenlegi vezetés, amely ezek szerint ismét a semmittevés programját hirdette meg.

Erre nincs magyarázat.

MSZP XVIII. kerületi szervezete