Több mint gyanús

Az országos felháborodást kiváltó trafikmutyibotrány egyértelmű bizonyítékai a jelek szerint a nyomozó hatóságok figyelmét sem kerülték el: a titkos szekszárdi hangfelvételen hallható fideszes trafikosztás miatt a Központi Nyomozó Főügyészség, a hajdúszoboszlói Fidesz-elnök és a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes alelnöke közötti levélváltás ügyében pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz.

Ott személyes adattal való visszaélés, itt jogosulatlan adatkezelés gyanúja miatt folyik a nyomozás. Üdvözöljük, hogy a hatóságok teszik a dolgukat, és tanúként hallgatták ki a szerkesztőt, aki nyilvánosságra hozta azt a levelet, amelyben a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes alelnöke a megyei közgyűlés fideszes elnökének írja meg, hogy Hajdúszoboszlón mely fideszesek kapjanak trafikot.

Bízunk az igazságszolgáltatás erejében és mindent megteszünk azért, hogy a dohánypiac lenyúlói a jogi elszámoltatáson túl a 2014-es kormányváltás után a politikai felelősségre vonást se kerülhessék el.

Továbbra is azt mondjuk, hogy közel 40 ezer család aktív tönkretevőinek nincs helyük többé a közéletben, ezért lemondásra szólítjuk fel az országos trafikmutyibotrányban tevékenyen résztvevő fideszes politikusokat, köztük a Kocsis Róbertet, Bodó Sándort, valamint Horváth Istvánt, Szekszárd polgármesterét!

Szanyi Tibor,
országgyűlési képviselő