"A Fidesznek bocsánatot kellene kérnie Salgótarjántól"

Tóbiás József szerint a Fidesznek bocsánatot kellene kérnie Salgótarjántól, amiért nyolcéves városvezetésük alatt leépült a főiskola, megszűntek a gyárak, és csak a közmunka maradt; mérhetetlen adósságot halmoztak fel, és a kormánytól kért segélyekkel lélegeztető gépen tartották a várost.

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerdán a városban tartott sajtótájékoztatón azt mondta: Salgótarján polgármester-választásra készül, amelynek tétje, hogy a 2014 előtti, Fidesz-KDNP-s városvezetés által létrehozott romok után valódi építkezés indul-e.

Amikor a salgótarjániak újra az urnák elé járulnak, arról szavaznak, milyen irányba menjen a város, mert a választás az MSZP, illetve a Fidesz-KDNP jelöltje között fog eldőlni, ez pedig két világ, két gondolkodásmód - fogalmazott. Hozzátette: a baloldal jelöltje, Fekete Zsolt a novemberben elhunyt Dóra Ottó értékrendjét akarja továbbvinni, a salgótarjániak hétköznapjainak biztonságát akarja megteremteni.

A pedagógusok országos tüntetésére utalva Tóbiás József kitért arra, hogy a kormánypártok salgótarjáni polgármesterjelöltje annak a Kliknek a városi vezetője volt, amelyik elvette az önrendelkezést a pedagógusoktól.

Kiemelte: egy önkormányzat a kormány támogatása nélkül is tud működni, ha jól gazdálkodik az uniós forrásokkal. Ez nem a kormány kegye, ez európai uniós tagságunkból fakad; a Fidesz vehet stadiont, focicsapatot, földet, de várost nem - fogalmazott.