mszp.hu | Belföld | közlemény
2014. december 23. 15:08

Tóbiás József levélben fordult Áder Jánoshoz

Az MSZP elnök-frakcióvezetője azzal fordult a köztársasági elnökhöz, hogy ne írja alá a jövő évi költségvetést megalapozó törvényt, a vasárnapi zárva tartásról elfogadott jogszabályt, valamit az újabb trafikmutyi lehetővé tevő törvényt.

A költségvetés megalapozásáról szóló törvény a végrehajtása esetén visszafordíthatatlan társadalmi károkat okozna, és a rászorulók támogatási rendszerének brutális megvágásával az ötmillió szegény ember hazáját hozná Magyarországra.

A vasárnapi nyitva tartás korlátozása indokolatlan beavatkozás az emberek magánéletébe. Emellett a kormány munkahelyvédelmi programjának céljával ellentétben újabb munkahelyek megszűnéséhez vezetne, a kereskedelemben maradó dolgozók pedig egyhavi megélhetésüket vesztenék el évente. A KDNP javaslata még a költségvetésnek is káros lenne, csak a kormánypártokhoz közel álló CBA üzletlánc járna jól vele.

A dohánytermék-kiskereskedelemről szóló törvény pedig a fideszes trafikmutyi folytatását lehetővé tevő jogszabály.

Tóbiás József a fentiek tükrében felszólította Áder Jánost, hogy lépjen fel az urizálás ellen, lépjen fel a visszafordíthatatlan társadalompolitikai lépések ellen.

Tóbiás József levele elérhető >>>

MSZP