Belföld | Ócsa devizahitelesek
2013. december 07. 14:32

Tönkretett családokon gazdagszik a fideszes klán

Tönkretett családok, pazarló, mit sem érő segítség, s most egy propagandafilmen gazdagodó fideszes klán – az ócsai lakópark  az Orbán-kormány működésének szimbólumává vált.

Szijjártó Péternek és Kósa Lajosnak „köszönhetően” családok százezrei kerültek bajba, miután kijelentéseik hatására három évvel ezelőtt zuhanni kezdett a forint árfolyama, amelyet azóta sem sikerült normalizálni . A kormány immár három éve képtelen igazi segítséget nyújtani a devizahitelek csapdájába került családoknak,  a gazdaság stabilizálása, a forint erősítése helyett részmegoldásokkal kísérletezik. Ilyen az Ócsán irreális áron, családonként 70 millió forintért létrehozott  gettópark is, amelynek nem csak a megépítésén gazdagodtak meg fideszes cégek. Most az Átlátszó.hu tényfeltáró információjából az is kiderült, hogy a köztelevízió Lezsák Sándor, fideszes parlamenti alelnök vejének cégétől, a Dextramedia Kft-től rendelt ötrészes propagandafilmsorozatot a lakóparki élet dicsőítésére. A mutyimegbízásokat kiadók arcátlanságát jelzi, hogy a Dextramedia korábban egy szélsőjobboldali internetcsatornának gyártott műsorokat, s egy alkotásban elismerő hangnemben emlékeztek meg Adolf Hitlerről.

Nyilvánosan számoljon el a kormány az Ócsai lakópark építésnek költségeivel, a Lezsák Sándor vejének juttatott közpénzből finanszírozott megbízásokkal!

Kormos Kata
szóvivő