2012. augusztus 10. 14:15

Törvények felett a Fidesz?

Jellemző a Fidesz hatalomtechnikai ügyeskedésére, hogy számos esetben emberi méltóságot sértő módon próbálja ellehetetleníteni a vele nem szimpatizáló választókat.

Hódmezővásárhelyen például Lázár János rosszakaróinak a fényképeivel volt tele a helyi újság – mégsem történik szinte semmi az ombudsman által bűncselekménynek minősített ügyben.

Sötét diktatúrákra jellemzőek a Fidesz módszerei, ahogyan minden lehetséges – akár jogszabályokba ütköző – módon akarja megtartani vagy épp megszerezni a hatalmat. Köszönő viszonyban sincs a demokratikus értékekkel, ahogy nemtelen eszközöket felhasználva állítja pellengérre azokat, akik nem magasztalják az egekig az oligarchapárt politikusait vagy politikáját.

A mai napig nem kaptak elégtételt azok, akik másfél éve "szégyenpadra" kerültek a hódmezővásárhelyi újságban, mert bírálni merték Lázár János antidemokratikus hatalomtechnikáját, holott ilyen ügyeket gyorsított eljárásban, két hónapos határidővel kellene vizsgálni!

Úgy tűnik, hogy a Fidesz csak azért meri megtenni a jogszabályokon sokszor túllépő, erkölcsileg pedig teljesen elfogadhatatlan lépéseit, mert bátorítást kap a nyomozó hatóságoktól. Hiába egyértelmű a személyes adatokkal való visszaélés, ha a fideszes brancs keveredik gyanúba, érdekes módon a nyomozás megakad az ügyészségi gátakon, lelassul, vagy szinte teljesen megáll.

Hogyan lehetséges az, hogy minden jogi alapot nélkülözve tettek közzé köztartozáslistákat Hódmezővásárhelyen? Hogyan lehetséges, hogy több rendőrkapitányság és rendőri vezető is éppen a törvényes határidő előtt jelent be elfogultságot fideszes politikust érintő ügyekben?

A válasz nyilvánvaló, a baj pedig az, hogy ezzel az erőből eredő hatalomgyakorlással a kormánypárt olyan közállapotokat teremt, ami egy európai demokráciában megengedhetetlen. Mégis hogy képzeli a Fidesz és oligarcha köre, hogy csak azért, mert éppen hatalmon vannak, bármit megtehetnek, nem számítanak a törvények, nem számít az erkölcs?

Az MSZP az emberek Fidesz általi pellengérre állítását éppúgy elítéli, mint a szélsőjobboldali kuruc.infó embervadászatra való felhívásait. Az alapvető állampolgári és emberi jogok sárba tiprása mellett mindkettő ártatlan emberek zaklatását szolgálja, ezért az MSZP értékrendjével összeegyeztethetetlen.