Belföld | földpályázatok közlemény
2013. június 29. 10:34

Újabb fideszes földmutyi

Már az egész ország tudja, hogy a fideszes földoligarchák, és agárgazdaságot sose látott műkörmös haverok zsebeltek be óriási földterületeket a helyben termelő gazdák helyett.

Baranya sem kivétel a fideszes földmutyi alól: Sásdon Prettl János fideszes megyei képviselő közel 400 hektárra tette rá a kezét. Tiffán Zsolt korábbi kampányfőnöke és jó barátja, Pintér Sándor pedig pályáztatás nélkül jutott 200 hektárhoz Szentlőrincen.

Az NFA közben suttyomban újabb, a korábbinál jóval nagyobb területre írt ki pályázatot. A beadási határidő lejártával kiderült, hogy több ezer hektár olyan földterületet is szétosztanának, amelyeknek csak 2-3 év múlva jár le a bérleti szerződésük. Hogy fogják tudni korrekten értékelni a pályázók üzleti tervét 3 évvel a gazdálkodás megkezdése előtt?

A korábbi botrányok után jogos a gazdák félelme: ismét a fideszes földoligarchák, és haverok akarják megkaparintani a földeket. Pintér Sándort már látták is, ahogy széles mosollyal az arcán vaskos pályázati anyagot adott le az NFA baranyai kirendeltségén…

Felszólítjuk az NFA-t, hogy azonnal adjon választ arra, miért pályáztatják meg több ezer hektár állami föld bérleti jogát több évvel azok lejárta előtt!

A Fidesznek pedig üzenjük: vonják vissza a pályázatot még az előtt, hogy belebuknak az országot behálózó korrupciós botrányokba, és akkor csak az eddigi lenyúlásaikért kell felállniuk és felelniük 2014-ben.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke