2012. szeptember 12. 11:47

Újabb fideszes lufi pukkadt ki

Nem talált bűncselekményt a Központi Nyomozó Főügyészség a 2006-os zavargások idején a honvédségi tömegoszlató eszközök rendőrségi átadása kapcsán, így Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester bűncselekmény hiányában történő múlt heti felmentése után újabb, a jobboldali média által évek óta fújt lufi pukkadt ki.

A Fidesz-közeli sajtót persze nem zavarja, hogy szinte minden hétre jut egy-egy hamisnak és/vagy alaptalannak bizonyult vád, egyértelmű lelepleződés. A cél ugyanis nem az igazság feltárása, hanem a politikai ellenfél, jelen esetben a legerősebb ellenzéki párt képviselőinek lejáratása.

Ezúttal azonban súlyos céltévesztés történt. Hiszen az ügyészég megerősíti, hogy Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter és a katonai vezetés semmilyen formában nem követett el törvénysértést. Az pedig már korábban bebizonyosodott - ezt még a jelenlegi Honvédelmi Minisztérium jelentése is rögzíti, - hogy ”az utcán megvalósult cselekményektől a katonák távoltartása az alkotmányosság szempontjából értékelendő és elismerendő tevékenység volt”.

Ennek ellenére Hende Csaba honvédelmi miniszter és a jobboldali sajtó olcsó és alaptalan vádakkal illette a hivatásos katonai vezetést is. Ez egyértelműen és súlyosan csorbította a Magyar Honvédség tagjaiba és vezérkarába, illetve általában a fegyveres testületekbe vetett állampolgári bizalmat. Ezért valakinek felelnie kell.