2012. március 23. 09:10

Újabb kérdések láttak napvilágot holding ügyben

„Holding-ügyben kaptunk egy több oldalas anyagot, amit a holnapi nap folyamán továbbítunk a rendőrségre. Ebbe van humoros dolog is, hogy a politika szereplői a holding-ügyben sakkfigurákként hogyan vettek részt. A részleteit majd a rendőrség ezeket meg fogja vizsgálni, de a megye nyilvánosságát értesíteni kívántuk” – mondta tegnap dr. Veres Jánossal tartott sajtótájékoztatóján Halmi József, megyei alelnök.

„Úgy tűnik, hogy beszakadt egy gát a bíróság döntését követően és elkezdtek olyan belső szereplők is információt kiadni, akik eddig hallgattak. Ebből a postaládába dobott levélből is az derül ki, hogy mások is kaptak belőle. Akik bedobták, azzal a szándékkal dobhatták be, hogy a nyilvánosság is szerezzen tudomást arról, hogy van ebben az ügyben is a nyomozó hatósághoz eljuttatott információ” – hangsúlyozta Veres János.

Továbbra is azt gondoljuk, hogy a holdingba zajló dolgok egyre zavarosabbak.

A közgyűlés elnöke tolja le magáról a felelősséget, miközben a 2011-es évért teljesen ő a felelős. 2012. január elsejével attól, hogy az állam vette a kezébe a holding ügyeit, az előtte lévő ügyekért a tulajdonos képviselője a felelős, Seszták Oszkár.

Sok kérdés merül fel a holding körül, amire válaszokat szeretnénk kapni! -  mondta Halmi József tegnap.

1. A nagy projekt a tömbkórház dolga miért csúszik most már több hónapot?
2. Igaz-e az, hogy másfél milliárd hiányzik a beruházás befejezéséhez?
3. Miért hiányzik a másfél milliárd? Ez egy megnyert pályázat.
4. Mi történt, hogy nem elég a pályázati pénzt a nagy projekt befejezéséhez?
5. Nem lett volna helye annak a 200 milliónak a holdingban, amit iparűzési adóként sikerült a város felé kifizetni?
6. Azt látjuk, hogy osztályok orvos nélkül vannak. Nem tudjuk mi lesz a vásárosnaményi kórházzal vagy a fehérgyarmati kórházzal és a nagykállói kórházzal.
7. Mi lesz a sóstó úti telephellyel?
8. Seszták Oszkár a Fidesz nagyszerű képviselője miért nem ad tájékoztatás a megye lakosainak arról, hogy mi várható, milyen osztályok fognak megszűnni?
9. Mi lesz azokkal a dolgozókkal, akik ma ezeken az osztályokon dolgoznak?
10. Mikor fognak elszámolni azokkal a megnyert pályázati pénzekkel, amit még az előző kormány idején megnyertek?
11. Mennyit költöttek el ezekből a pénzekből?
12. Mi a politikai felelősöket akarjuk!

Ma miért nem jönnek ki és mondják el őszintén, hogy mi van a holding táján. Miért nem mondják el a dolgozóknak, hogy mi vár rájuk? Nagyon sok olyan dolog van, hogy az egyik vezetőt kirúgják, és majd visszaveszik egy pár hónap múlva. Milyen politikai sakkjátszmák folynak a holdingba?

Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a megye egészségügye szabályosan működjön, hogy a szabolcsi emberek érdekét szolgálja, a beteg emberek biztonságos gyógyulását szolgálja a holding.

Már egy évvel ezelőtt volt erre szándék közgyűlési többség által. Akkor egy olyan beszámoló került a közgyűlés elé, amely nem volt könyvvizsgáló által ellenjegyezve és mi azt mondtuk, hogy a laikus közgyűlési tagoktól ne várja azt a közgyűlés vezetése, hogy ők meg fogják szavazni a könyvvizsgáló által nem ellenjegyzett beszámolót. Mint kiderült megalapozott volt a könyvvizsgálónak a nem ellenjegyzése.

Tavaly a közgyűlés az Egészségügyi Bizottságot bízta meg a holdingnál az elmúlt időszak tevékenységének áttekintésében. Az Egészségügyi Bizottság azt mondta, hogy minden rendben van. 4 hónap múlva pedig kiderül, hogy nincs minden rendben. Az Egészségügyi Bizottságot is minimum a felelősség terheli.

Ez az egész történet a megyénken túl tekintő tanulsággal fog majd szolgálni! A kormánypárti képviselők azt mondták, hogy ez egy országos példa értékű kezdeményezés, mármint a holding megalapítása. Sajnos nem csak a megalapítása!