mszp.hu | Belföld, Külföld | bevándorlás
2016. május 25. 16:46

Ujhelyi: ne azt figyeljék, amit a Fidesz mond, hanem amit mi teszünk!

A Fidesz lopás közben is képes folyamatosan hazudni: ezt bizonyítja az a szánalmas erőlködés, amellyel azt próbálják elhitetni, hogy az „európai baloldal” valamifajta háttértárgyalást folytatna a menekültek magyarországi „kényszerbetelepítéséről”. A Fidesz a közvéleményt félrevezetve, alpári habonysággal azt terjeszti, hogy az Európai Bizottság közreműködésével az európai döntéshozók az önkormányzatokkal állapodnának meg bizonyos számú menekült befogadásáról, s ebben Szeged városa is érintett.
Mindez kocsmai színvonalú hazugság. Az igazság az, hogy az Európai Bizottság senkivel nem kötött ilyen megállapodást, a testület semmilyen ezzel összefüggő döntést nem hozott. Ilyen élő és működő program nincs, így aztán titkos háttértárgyalásokat sem folytathattak róla.

Ha a Fidesz a menekültkrízis kapcsán várhatóan megvalósuló, jelenleg is a döntéshozók asztalán lévő terveket keresi, akkor egyszerű a dolga: forduljon az Európai Parlamenti többséget biztosító fideszes EP-képviselőkhöz, vagy a saját „elvtársaihoz”, például a néppárti Angela Merkelhez, a néppárti Jean-Claude Junckerhez, esetleg a néppárti Donald Tuskhoz.

Az igazság az, hogy nincs sem titok, sem titkolózás: a valódi döntések itt vannak a közvélemény előtt. Ha a magyar emberek az igazságra kíváncsiak, ne azt figyeljék, amit a Fidesz mond, hanem amit mi, MSZP-s képviselők teszünk!

Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, EP-képviselő