mszp.hu | Belföld
2016. november 29. 18:54

Üres ígéret maradt a Honvéd Egészségpénztár tagjainak kártalanítása és a Honvédség létszámának feltöltése

A Honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes tagjai ma ismét leszavazták a Honvéd Egészségpénztár volt tagjainak azonnali kártalanításáról szóló MSZP-s beadványt, amely arra kötelezte volna a kormányt, hogy január 31-ig fizesse ki a kárt szenvedett katonákat, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozókat. Mindez azt jelenti, hogy a kormány ezt a kötelezettséget nem hajlandó vállalni, e nélkül viszont csak üres ígéret minden ezzel kapcsolatos nyilatkozat.

A bizottság ugyanígy leszavazta az MSZP-nek azt a beadványát, amely a Honvédség létszámának feltöltéséről szólt. Pedig az erre vonatkozó kötelezettségvállalás nélkül nem orvosolható a Honvédség 6000 fős létszámhiánya okozta fenntarthatatlan állapot. A kormány által beadott létszámkeret emelése nem enyhít a gondokon, hiszen attól, hogy papíron nő a létszám, még nem lesz több magyar katona!

Az MSZP továbbra is fenntartja mindkét javaslatát: elvárjuk, hogy a másfél éve ígérgető kormány haladéktalanul kártalanítsa a Honvéd Egészségpénztár volt tagjait, és tegyen végre érdemi intézkedéseket a Honvédség drasztikus létszámhiányának valós feltöltésére!

MSZP

Bővebb információ: Demeter Márta, országgyűlési képviselő és Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke