Üzenetünk Orbán Viktornak

Az európai uniós fejlesztési alapok magyarországi működésének lefulladását követően immár a hasonló  működésű Norvég Alapok is felfüggesztették a magyar programok finanszírozását. Ennek kapcsán üzenetünk Orbán Viktornak: kormányfőként Lázár János pénzéhségből és hatalomvágyból elkövetett országrontó intézkedéseiért felelősséggel tartozik! Jelenleg ugyanis sehonnan nem érkezik fejlesztési pénz Magyarországra!

A Norvég Alapok keretében hazánkba érkező pénz olyan, vissza nem térítendő támogatás volt, amelyből az elmúlt években számos környezetvédelmi, közlekedési, városvédő beruházás valósult meg sok-sok miliárd forint értékben, az M3-as autópálya kivezető szakaszán húzódó zajvédő fal megépítésétől a Mátyás-templom történelmi harangjainak felújításáig.

Felszólítjuk ezért Orbán Viktort, hogy a hazánkat segítő országok polgárait megillető tiszteleten túl a tőlük kapott juttatások védelmében is álljon ki! Felszólítjuk arra is, hogy ne bízzon kormányzati kulcspozíciót egy olyan emberre, aki a fideszes mutyik levezénylésén túl jobbára csak a Magyarországra érkező európai fejlesztési források befagyasztásának a "mestere".

Szanyi Tibor,
EP-listavezető