MTI/mszp.hu | Belföld | parlament
2016. november 14. 17:52

Vajon meddig védi Orbán Rogánt? - Országgyűlés

A miniszterelnök szerint helikopteres hazudozás, a letelepedésikötvény-biznisz és a milliós aktatáska megerősíti Rogánt. Ülésezett a parlament.

A kormány a szegények ellen küzd

Bangóné Borbély Ildikó szerint a kormány nem a szegénység felszámolásáért küzd, hanem a szegények ellen, és rámutatott arra: a népesség 44 százalékát érinti a szegénység problémája.

Az egyik legnagyobb kockázati tényezőnek nevezte a gyermekvállalást. Okolta a tankötelezettség leszállítását, amellyel sokan szorulnak ki az ellátásból, és 220 ezerre tette a veszélyeztetett gyermekek számát.

Arra kérte a kormányt, csatlakozzon ahhoz a tevékenységhez, amelyet pártja végez.

A kormánynak kötelessége foglalkozni a hajléktalanok problémájával

Korózs Lajos arról beszélt, hogy egy hajléktalanokról szóló tudósításával a TV2 olyan mélységekbe zuhant, amire nem lehet szavakat találni. A hajléktalanság egy tragédia, és minden kormánynak kötelessége foglalkozni a problémával - mondta.

A nők kedvezményes nyugdíjánál a gyermeknevelés idejét is vegyék figyelembe!

Gúr Nándor azt sürgette, hogy a gyermekneveléssel töltött teljes időt ismerjék el szolgálati időnek a nők kedvezményes nyugdíjba vonulása esetén.

Hová tűnnek a foglalkoztatási szövetkezetekre szánt milliárdok?

Teleki László azt a kérdést tette fel, hogy hová tűnnek a foglalkoztatási szövetkezetekre szánt milliárdok, amit "Farkas Flóriánék tüntettek el az Országos Roma Önkormányzatban" (ORÖ). Számon kérik-e a "pénzherdálást" az ORÖ-n? - kérdezte.

Mikor írnak ki magánszemélyeknek szóló panelpályázatokat?

Kunhalmi Ágnes arról érdeklődött, mikor írnak ki magánszemélyeknek szóló panelpályázatokat. Mire fordítják a célzottan erre szóló összegeket? - kérdezte a képviselő, aki szerint a kormány leállította a panelprogramokat. Közölte, az európai szervek tájékoztatása szerint 37,7 millió forintból lakásonként 225 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehetne adni.

Rossz a határon szolgálatot teljesítők ellátása

Horváth Imre szerint hiányzik a határon szolgálatot teljesítő katonák és rendőrök felszerelése, nem megfelelő a szállásuk. Szerinte egyre nehezebb elviselni 12-16 órás napi szolgálatot és a meleg ruha hiányát. Szakértők szerint egy, az ENSZ-missziókban is használatos konténertábor felépítése lenne a megoldás - közölte.

Mikor újítják fel a kőbánya-kispesti vasútállomást?

Burány Sándor azt tudakolta, mikor kötik meg a szerződést a kőbánya-kispesti vasútállomás rekonstrukciójára a kivitelezővel. Elmondta, méltatlan állapotok uralkodnak az állomáson, beázik, a mozgólépcsők nem működnek, a lépcsők is elfogadhatatlan állapotban vannak.

Csökkenthető-e a fiatalok sportorvosi vizsgálatának költsége?

Mikor foglalkoznak a valós problémákkal?

Varga László azt kérdezte a kormányfőtől, hogy mikor kíván rendet tenni a kormányban és a valós problémákkal foglalkozni. Négymillióan élnek a létminimum alatt, a kisvállalkozók boldogulása a kapcsolatrendszerüktől függ, az egészségügyben uniós forrás híján 19. századi állapotok vannak és problémák vannak az oktatásban - sorolta az ellenzéki politikus, aki szerint csak látszattárgyalások és látszatintézkedések vannak. Hozzátette: a társadalmat irritálják az urizáló politikusok, akiknek "egyik mintapéldánya" Rogán Antal.

Meddig védi még Orbán Viktor Rogán Antalt?

Harangozó Tamás szerint Rogán Antal neve mára egyet jelent az urizálással, a folyamatos botrányokkal, korrupciógyanús ügyekkel, a hazudozással. "Meddig védi még ezt a fiút?" - kérdezte a miniszterelnöktől.

Elhibázott a nyugdíjemelés számításának módja

Korózs Lajos elhibázottnak nevezte a nyugdíjemelés számításának módját, mondván, sokak idegeit borzolja, hogy jövőre mindössze 0,9 százalékkal emelkednek a járadékok.

Ráadás! - Így tapsolják Orbánt a Fideszben!

MSZP - Timeline | Facebook

Rogán Antal „teljesítménye": helikopteres hazudozás, letelepedési kötvény-biznisz és milliós aktatáska. Orbán szerint ez megerősíti Rogánt. Ennek pedig így örülnek a Fideszben: Hihetetlen, hogy ilyen talpnyalás létezik! Oszd meg!