2012. április 13. 09:49

Válasz a Kormányszóvivői Iroda közleményére

A Kormányszóvivői Iroda és Prőhle Gergely államtitkár magyarázzák a magyarázhatatlant. Persze, ez dolguk is, ha a kormányt hazugságon fogták. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a Velencei Bizottság titkára magánlevelekkel traktálja a magyar kormányt és diplomáciát! És azt sem, hogy egy nagykövet levélben sürgeti a gyors megoldást a magyar külügyminiszternél egy magánlevél miatt.

Az IMF egyértelműen kifejezésre juttatta, hogy a valutaalaphoz az Európai Unión keresztül vezet az út. Az unió végrehajtó szervezete, az Európai Bizottság pedig világossá tette, hogy a Velencei Bizottság véleménye alapján alakítja ki saját álláspontját. A helyzet elég egyértelmű.

Nyomatékosan felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a hazug kommunikációt, ismerje be, hogy megtévesztette a magyar embereket, s az államcsőd elkerülése érdekében tegye lehetővé a tárgyalások megkezdését a valutaalappal. Módosítsa a kifogásolt rendelkezéseket nem csupán a tárgyalások megkezdése, hanem a jogbiztonság visszaállítása érdekében is!

Bárándy Gergely,
országgyűlési képviselő