mszp.hu | Belföld | washingtoni lobbiügy közlemény
2015. május 20. 16:07

Válaszokat várunk a másfél milliárdos washingtoni lobbiügyben!

A keddi washingtoni magyar meghallgatás kapcsán az Index azt írta, közel másfél milliárd forintért a Miniszterelnökség és a Századvég megbízott egy volt floridai képviselőt a Fidesz-kormány melletti lobbizással. Ez a lobbista tegnap a tengerentúlon lejáratta Magyarországot.

Azt eddig is tudtuk, hogy a brókerkormány képmutatása határtalan. Kedden viszont kiderült, hogy tengerentúlra nyúló kormányzati pofátlanságról beszélhetünk. Mivel azonban Connie Mack közpénzből lobbizik a Fidesz egyre vállalhatatlanabb politikájának washingtoni elfogadtatásáéért, felmerül a kérdés, hogy a tevékenysége minek is minősül. Amikor ugyanis egy magyar civil szervezetnél hasonló gyakorlatot gyanított, az Ökotárs Alapítványra még a Nemzeti Nyomozó Irodát is ráküldte a Fidesz-kormány.

Ezért kérdezzük:

A magyarok adóforintjaival kitömött Connie Mack magától, vagy a Fidesz konkrét utasítására okozott diplomáciai károkat Magyarországnak?

Indít-e a Fidesz-kormány vizsgálatot a Magyarországnak közpénzből súlyos diplomáciai károkat okozó lobbistája miatt?

Milyen elfuserált pártpolitikai manőverre tervez még közpénzt költeni a Fidesz-kormány a tengerentúlon?

MSZP