Belföld | választás 2014 közlemény
2013. április 12. 16:09

Választási csalásra készül a Fidesz?

Az utóbbi napokban több fontos informatikai rendszer is leállt a közigazgatásban. Az okmányirodák leállására még megvolt az uniós kötelezettség alibije, ám azóta leállt az ügyfélkapu, majd a Nemzeti Közlekedési Hatóság rendszere, és legújabban a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala. Utóbbihoz tartozik a személyiadat- és lakcímnyilvántartás, és ők biztosítanak támogatást a választások és népszavazások lebonyolításához, valamint a nemzeti konzultációkhoz.

Vajon mi történik a háttérben?

Talán Orbán Viktor utasítására rendszerezik az adatainkat, hogy a választásokat manipulálhassák?
A Fidesz már annyira félti a hatalmát, annyira nem bízik magában és a választópolgárok kommunikációs manipulálásában, hogy informatikai trükkökkel akarja elcsalni a választást?

Három éve kormányoznak kétharmaddal, mégsem sikerült olyan országot építeni, amelyben Orbán Viktor választási csalás nélkül hatalmon maradhat?

Az informatikai rendszerek leállásának okairól és visszásságairól azonnali és világos válaszokat várunk a kormánytól!

Török Zsolt
szóvivő