MTI/mszp.hu | Belföld | ebesz Nyíregyháza választás
2014. április 03. 10:23

Választások tisztaságával baj van!

A kormányváltó erők fontosnak tartják, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői jelen legyenek a magyarországi választáson - közölte a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Nyíregyházán, ahol Halmi József, képviselőjelölt vendége volt.

Fodor Gábor szerint erre azért van szükség, mert "többen azon törik a fejüket, hogy a választásokon nem korrekt, nem fair és nem törvényes eszközökkel éljenek". Minden tudomásukra jutott gyanús eset és ügy kapcsán tájékoztatják majd az EBESZ-t - tette hozzá.

Az MLP elnöke a Karácsony Gergely (PM) által szerdán elmondottakra emlékeztetve elmondta, az ellenzéki szövetség információi szerint nagyarányú átjelentkezések történnek a szavazásra, és van olyan ház, amelybe 111-en jelentkeztek be.

Mindezt azért, hogy az adott körzetben le tudjanak szavazni - tette hozzá. Fodor Gábor szerint ezek nagyon súlyos problémák, emellett aggasztónak nevezte azt is, hogy egyre több ilyen hír érkezik már konkrét, "jól körbehatárolható területekkel és címekkel".

Az ellenzéki politikus kitért arra is, az EBESZ korábban már kiadott egy jelentést a magyarországi választokkal kapcsolatban. A szervezet március 11. és 18. között vizsgálta az akkori állapotokat Magyarországon, és egy olyan jelentést tett le az asztalra, amit "az ember csak megdöbbenéssel tud olvasni" - fogalmazott Fodor Gábor.

A kormányváltó erők ezért azt kérik a kormányzattól, hogy azonnal és sürgősen szülessenek döntések ezekben az ügyekben, mert ha ez nem történik meg, akkor nagyon komoly problémák lehetnek a választások tisztaságával mind hazai és nemzetközi szinten - mondta Fodor Gábor. Erőteljesen oda fogunk figyelni arra, a választás tisztán és fair módon történjen - tette hozzá.

A tájékoztatón Halmi József, a baloldali összefogás képviselőjelöltje elmondta, "a kormányváltókban" egyre nagyobb az egység és az erő arra, hogy április 6-án a választópolgárok segítségével elzavarják ezt a rezsimet, és Magyarországnak új jövőt adjanak.” A félelmet félretéve kell elmenni szavazni vasárnap, hogy Magyarországon újra demokrácia és szabadság legyen. A szabadság egy jogállamban nem lehet ellenzékbe!

A sajtótájékoztatót követően a kormányváltó erők képviselői Nyírmadán vettek részt egy kitelepülésen, ahol dr. Veres János megyei elnök, és Tóbiás József, országgyűlési képviselő is jelen voltak. Igazi kormányváltó hangulatban zajlottak az utcai beszélgetések!