Belföld | választás 2014 főváros
2013. december 13. 18:03

Választhatnak-e főpolgármestert a budapestiek?

Minden budapesti polgár nevében Horváth Csaba, az MSZP budapesti főpolgármester-jelöltje kérdéssel fordult a közigazgatási tárca vezetőjéhez. – A fővárossal köztudottan, és milliók által naponta keserűen tapasztalt módon rossz viszonyban lévő kormányzó párt legújabb, Budapest számára elfogadhatatlan ötletéről szeretném kérdezni – írja a Navracsics Tiborhoz intézett levélben.

– Igaz-e, hogy kiveszik a budapestiek kezéből a döntést, hogy közvetlenül, és minden választásra jogosult fővárosi polgár dönthessen arról, ki legyen Budapest főpolgármestere? Valóban arra készülnek, hogy a közgyűlésbe bekerült képviselők javára vonják el ezt a két évtizede gyakorolt jogunkat?  – kérdezi Horváth Csaba, aki szerint e tervek mögött annak felismerése állhat, hogy a fideszes főpolgármester, Tarlós István olyan csapnivalóan rossz munkát végzett 2010-es megválasztása óta, hogy Budapest polgárai egy közvetlen választáson nem szavaznának neki újra bizalmat. – Ha így van, akkor legalább a diagnózisban egyetértünk.

– Tarlós István álljon ki 2014 őszén a budapestiek elé, számoljon el négy év kudarcaival, és ugyanolyan felhatalmazást kérjen a város lakóitól a folytatásra, mint amilyennel bizalmat szavaztak neki 2010-ben! – zárul Horváth Csaba levele, hozzátéve, hogy a főváros választópolgárait nem lehet ilyen súlyú jogfosztással büntetni, azért még kevésbé, mert a Fidesz rossz embert jelölt 2010-ben a város élére.

Az MSZP budapesti szervezete

Tovább a levélhez >>>