Belföld
2012. május 31. 23:48

Vallatótisztek helyett

Az MSZP Roma Tagozata tiltakozik Hoffmann Rózsa karszalagos vallatótisztjei, a szegényeknek létrehozott külön iskola, és antiszemita rasszista "tananyag-fejlesztési" elképzelései ellen.

Az MSZP Roma Tagozata felháborodott Hoffman Rózsa tegnapi kijelentésein. A roma és nem roma közösségek alighanem elszörnyedtek annak láttán, hogy az oktatási államtitkár az ATV Egyenes Beszéd című műsorában „karszalagos vallatótisztek” árnyékában folyó közoktatásról és intézményekről vizionált.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány szegényeket hátrányosan sújtó, hátrahagyó oktatási rendszer kiépítésén dolgozik, ezt szolgáló alaptantervet és kerettanterv-javaslatokat készít , már az általános iskolákban elvágva annak a lehetőségét, hogy egy szegény sorsú gyerek továbbtanulhasson, és ne csak a közmunkás lét maradjon számára.

Hoffmann Rozsa szerint „sokan” kérték a nyilasok mellett végig kitartó Nyírő József-et a Nemzeti Alaptantervbe emelni, mondván, „nagy hatással volt korára”. Az MSZP Roma Tagozata pedig arra kéri a csendes, békét akaró többséget, felelősen gondolkozó pedagógusokat, oktatási szakértőket, történészeket, minden jó érzésű magyar embert, hogy határozottan adja a hatalom tudtára: a XXI. századi Magyarországon egyetlen nyíltan antiszemita és rasszista író sem válhat tananyaggá! A kormány által támogatott relativizálás és történelemhamisítás ellen közösen kell fellépnünk. Világos és egyértelmű elhatárolásra van szükség, mielőtt, a Fidesz és a KDNP legközelebb már Hitler kivételes festői kvalitásait próbálja bizonygatni a roma és nem roma gyermekeinknek az állami vagy egyházi iskolákban.

Nyírő helyett Lakatos Menyhértet, karszalagos vallatótisztek helyett roma pedellusokat, szegényeket sújtó kerettanterv helyett pedig a befogadó, nyitott, készségfejlesztésre és méltányosságra koncentráló pedagógiát ajánlják a Roma Tagozat oktatási szakértői Hoffman Rózsának!

Az MSZP Roma tagozata