mszp.hu | Belföld | európai minimálbér
2014. május 19. 17:41

Változtassunk!

„Hazánkban is legyen biztos megélhetését nyújtó európai minimálbér”! – ismertette Veres János EP-képviselőjelölt az MSZP újabb választási célkitűzését pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta, céljuk, hogy az egyes országokban az adott ország átlagjövedelméhez képest kerüljön meghatározásra az ország minimálbére, amit arányaiban és nagyságrendjében határozzon meg az Európai Unió. „Tudjuk, hogy egy ilyen javaslat sok munkával jár, de meggyőződésünk, hogy politikai konszenzussal megvalósítható”. – fogalmazott a képviselőjelölt.

Ez a változás az Európai Unói perifériáit pozitívan érintheti, és segíthet megyénk jövedelmi szintjének felzárkózásában is.

Veres János a magyar akáccal és akácmézzel kapcsolatosan kijelentette, az akác egy általuk is értékesnek ítélt fafaj, speciális magyar termék maga az akácméz is. Szerencsére semmifajta veszély nincs, ami miatt bárkinek védenie kellene a magyar akácot, legfeljebb a fatolvajoktól, és azoktól, akik a fatolvajokhoz hasonlóan próbálnak olyan helyzetet teremteni, mintha valaki el akarná venni tőlünk.  AZ MTA-nak van olyan tudományos értekezése, amely fenntartásokat fogalmazott meg az akáccal kapcsolatban, illetve Kövér László 2002-es nyilatkozata az, ami az akácot károsnak ítéli. Egy fiktív cél kitűzésével félrevezetni a magyar állampolgárokat nem tisztességes – hangsúlyozta.  Nincs fenyegetettsége kívülről és az Európai Unióból sem az akácnak!

Veres János az MSZP megyei frakciójának tagjaként sajtótájékoztatóján újból megfogalmazott egy üzenetet a megyebeli kettős tisztséget ellátó kormánypárti képviselők felé is. Már több alkalommal szóvá tette korábban, hogy közgyűlési tisztségviselő választási kampányban ne használjon fel közpénzt és köztulajdonban lévő járművet. „Nem célszerű a megyei közgyűlés tulajdonában lévő járművet használni országgyűlési képviselőként sem.” – hangsúlyozta.  Jó lenne, ha a megyei kormánypárti képviselők is komolyan vennék azt, amit már az Országgyűlés is megtárgyalt, hogy egy forrásból származzon egy-egy személy jövedelme és költségtérítése is. Veres János szeretné, ha komolyan vennék mindezt azok is, akik önkormányzati tisztséggel és egyben országgyűlési képviselői tisztséggel is rendelkeznek.

Felszólította az érintetteket, ne használják - főleg nem naponta Budapestre járáshoz - a köz tulajdonát, és kérte tartózkodjanak a „Házon kívül” televíziós műsorban is bemutatott szabálytalan gyakorlattól.