mszp.hu | Belföld | közlekedés közlemény | Közlekedés
2016. január 07. 12:35

Van megoldás a budakalászi káoszra!

Évek óta keseríti több ezer autós életét a budakalászi Auchannál lévő körforgalom, és helyzeten a kapkodó átalakítások sem javítottak. A környező települések fideszes polgármesterei most egy olyan tervezettel álltak elő, amelynek megvalósítása 200 millió forintba kerülne, és hatékonysága erősen kérdéses. Az MSZP Pest megyei szervezete e helyett egy sokkal olcsóbb és azonnal megoldást hozó átalakítást javasol. Ezt néhány terelőbója kihelyezésével és pár közlekedési lámpa átprogramozásával, szinte órák alatt meg lehet valósítani. Javaslatunk a következő.

A Szentendre felől érkezők három irányban haladhatnak:

1. egyenesen Budapest felé, a felüljárón át;
2. a körforgalomba behajtva, balra kanyarodva felhajthatnak a Megyeri hídra;
3. a körforgalom mellett jobbra kanyarodhatnak, az Auchan irányába.

A Budapest felől érkezők két irányban haladhatnak:

1. jobbra fordulva felhajthatnak a Megyeri hídra;
2. a felüljárón keresztül egyenesen hajthatnak Szentendre irányába.

A Megyeri hídról érkezők csak jobbra kanyarodva, Szentendre irányába hajthatnak le a hídról.

1. Amennyiben Budapest felé akarnak menni, úgy kb. 100 méter megtétele után, a budakalászi felüljárón keresztül visszafordulhatnak (innen aztán már a Szentendre felől érkezőkre vonatkozó szabályok érvényesek).

2. Vagy egyenesen tovább hajtanak Szentendre irányába.

Akik az Auchan felől érkeznek, és Budapest felé akarnak menni, azok a körforgalom mellett, a kanyarodó sávban akadálytalanul hajthatnak tovább.

Az MSZP Pest megyei szervezete a tervet társadalmi vitára szeretné bocsátani! Várjuk mindenki véleményét, észrevételét!

Trenka István,
az MSZP Pest megyei elnöke