mszp.hu | Belföld, Gazdaság | nyugdíjcsökkentés közlemény
2014. szeptember 23. 15:17

Varga Mihály a nyugdíjcsökkentés terve miatt halogathatja a költségvetés benyújtását

Varga Mihály ne legyen gyáva és nyújtsa be a törvényben előírt szeptember 30-ig a költségvetés tervezetét! Ne halogassa ezt a választások utánra! Az idei költségvetésből ugyanis kiderülhet, hogy a kormány valóban meg akarja adóztatni a nyugdíjakat, fizetős lesz az egészségügyi ellátás, új adók jönnek, és tömeges elbocsátásokat terveznek a közszférában.

Az utóbbi napokban kormányhoz közeli körökből kiszivárgott, hogy Orbán Viktor és a Fidesz olyan megszorításokra készül, amelyek még a saját szavazótáborukat is kedvezőtlenül érintik. Ezt mostanáig senki sem cáfolta. Ne titkolózzanak tovább a plakátokról mosolygó fideszes képviselők, mondják ki nyíltan, hogy terveik szerint csökkenni fognak a nyugdíjak, fizetős lesz az egészségügyi ellátás, óriási adóemelés jön, a közszférában pedig tömeges elbocsátások várhatók!

Az embereknek joguk van tudni, hogy a Fidesz az önkormányzati választás után mindenkit az árokba lök: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Ezt csak egyféleképpen lehet megakadályozni: ha azok, akiket fenyegetnek, nem szavaznak rájuk.

Lukács Zoltán,
MSZP alelnök, frakcióvezető-helyettes