Belföld | közlemény IMF Varga Mihály
2013. január 30. 09:18

Varga Mihály fizesse vissza!

Miután egy újságcikk miatt lebuktak, a fideszes polgármesterek visszafizették, illetve jótékony célra ajánlották felvett jutalmaikat. Ha már szezonja van, akkor Varga Mihálynak is ezt kellene tennie érdemtelenül kapott fizetésével.

Varga 2012. június 2-án kezdte meg tevékenységét, mint egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért (az IMF-tárgyalásért) felelős tárca nélküli miniszter. Azóta egyetlen érdemi lépés nem történt, csak blöffölés, pávatánc és álszent kommunikáció.

Bárcsak Matolcsy György is Varga Mihály munkakerülő útjára lépett volna, így mind az ország, mind az állampolgárok pénzügyei jobban állnának. A szorgalmas butaság több kárt okoz, mint az egyszerű semmittevés.

Felszólítjuk ezért Varga Mihályt, fizesse vissza a júniustól neki járó fizetést, a havi több mint egymilliós összeget, amit tárca nélküli miniszterként vesz fel! Ha nem teszi meg, felszólítjuk Orbán Viktort, Varga Mihályt is utasítsa érdemtelenül felvett pénzének jótékony célokra történő felajánlására és egy lendülettel bocsássa útjára Matolcsy Györgyöt!

Az MSZP gazdaságpolitikai programja világos célokat fogalmaz meg: az ország kilábalásának hosszú távú feltétele az ERM-2 rendszerhez való csatlakozás, rövidtávon pedig az IMF-fel való komoly, kármentő tárgyalások megkezdése.

Török Zsolt,
szóvivő