2011. július 15. 10:53

Vége a városőrségnek?

Miért rombolja Pestszentlőrinc biztonságát a kerület polgármestere?

Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere megkezdte a kerületi városőrség felszámolását. Az akció hatására egyértelműen romlani fog kerületünk közbiztonsága, miközben 2010-ben, az előző városvezetés idején Pestszentlőrinc-Pestszentimre a főváros legbiztonságosabb kerületei közé tartozott.

A Fidesz és Ughy Attila ellenzékben még támogatták a kerületi városőrség felállítását, ami hozta is az elvárt eredményeket. Polgármesterként már teljesen megváltozott a véleménye: először jelentősen megnyirbálta a szervezet költségvetését, most pedig elindította a felszámolást.

A döntésre nincs értelmes magyarázat, ilyesmivel Ughy Attila sem szolgált. Sem a kerületben élőkkel, sem szakmai testületekkel nem vitatta meg döntését. Elbújva, gyáván, a kerületieket elkerülve veri szét a városőrséget, ereszti szélnek azokat az őröket, szakembereket, akik kerületünk biztonságát, nyugalmunkat őrizték.

Különösen érthetetlen ez a döntés most, amikor az erőszakos események, betörések, fegyveres visszaélések száma nő hazánkban. Ennek jeleit láttuk Debrecenben, Nyíregyházán, Zalaegerszegen vagy épp múlt héten a XIII. kerületben. Ebben a helyzetben nem megszüntetni, hanem megerősíteni kell a rendőrséget segítő szervezetek munkáját és támogatását.

Nem hagyjuk, hogy Ughy Attila polgármester elbújjon a kerületben élők elől és magyarázat nélkül számolja fel nyugalmunkat. Nem hagyjuk, ezért 2011. július 18-án, hétfőn 17 órakor elmegyünk a XVIII. kerületi Polgármesteri Hivatalhoz (1184 Budapest, Üllői út 400.) és petíciót adunk át a polgármesternek, amelyben követeljük, hogy álljon el a városőrség megszüntetésének szándékától és adjon magyarázatot elképzelésére.

Elvárjuk Ughy Attila polgármester úrtól, hogy jövő héten hétfőn jöjjön el és nézzen a szemébe a Pestszentlőrincieknek és Pestszentimreieknek, a kerületünkben élőknek és mondja el, miért akar rosszabb közbiztonságot, miért akarja lerombolni, amit az elmúlt években a kerületiekkel együtt felépítettünk!

Szaniszló Sándor,
XVIII. kerületi fővárosi képviselő,