2010-ben a Fidesz azzal indította "kormányzását", hogy az átlagjövedelmű állami alkalmazottak végkielégítését visszamenőlegesen 98%-os brutáladóval sújtotta. Tisztességesen dolgozó alkalmazottak tízezreit fosztotta meg jogos járandóságuktól, mondván: pofátlanul és erkölcstelenül jutottak az egy élet munkája után felvett pénzhez. Európai ítéletek sora bizonyítja, hogy a Fidesz diktatórikusan sarcolt!

Ma már tudjuk: a Fidesz közcégek vezetői székeiben pöffeszkedő pártkatonái  szemérmetlenebbül garázdálkodnak, mint a bagdadi tolvaj és a viszkis rabló együttvéve!

Nem szeretnénk, ha az önkormányzati cégvezetők után most az állami vállalatok vezetőit is futni hagyná Orbán Viktor, aki a helyhatóságok vagyonkezelőinek élén csücsülő káderektől januárban nem kérte vissza a tetemes jutalmakat. Eddig senkinek nem vágta le a kezét, aki belenyúlta a pénztárba, most ismét itt a ragyogó alkalom!

Csillag Tamás, a Nemzeti Eszközkezelő vezetője például 11 millió forintos prémiummal gazdagodott. A devizahitelesek mentésére szerveződött cégnek 4 igazgatóhelyettese is van. Vajon a bajba jutott hitelesek mentésében semmilyen érdemi eredményt fel nem mutató NET vezetőgárdájának tagjai mennyivel gyarapodtak, és ha gyarapodtak, mit tettek ezért cserébe?

Továbbra is várjuk, hogy a Fidesz vegye vissza az állami cégek vezetőitől a pofátlanul felmarkolt tízmilliós prémiumokat!

A Fidesz pénztártól való elzavarása után részletesen el fogjuk számoltatni azokat, akik Orbán Viktor engedélyével ma még pofátlanul fúrhatják a kasszát!

Szanyi Tibor,
országgyűlési képviselő